Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Használt kerékpár garancia

Használati utasítás és garancia használt kerékpárok esetén

Ákossí Sport Kft., 2170 Aszód, Hajnóczy u. 13. www.akosbike.hu

 

Célunk, hogy olyan használt kerékpárokat kínáljunk eladásra, melyeknek nincs garanciális igénye, ebből kifolyólag minden használt kerékpárunkat teljes mértékben átnézünk és beállítunk. Szeretünk alaposak lenni. Szívesen segítünk a garancia lejárta után felmerült kérdésekben is, és örömmel vesszük, ha látjuk, hogy a nálunk vásárolt kerékpárokat, gondos gazdáik hosszú távon használják.

              

Garancia tartalma, feltételei:

 

A garancia időtartama a vásárlás napjától számított 6 hónap. (A jótállás a fogyasztó, törvényből eredő jogait nem érinti, és nem korlátozza.) A garancia a megvásárláskori állapotra vonatkozik, bármilyen alkatrész csere vagy „tuning” esetén a garancia érvényét veszti.

 

FIGYELEM !

 

A nem megfelelő kezelés elkerülésére, kezelési és használati útmutatót mellékelünk a termékhez! Kérjük, hogy az ebben foglaltakat tartsa be, mert a használati útmutatótól eltérő használat, kezelés miatt bekövetkezett hibára, a jótállás időtartamán belül nem vállaljuk a díjmentes kijavítást, ennek javítási költsége a jótállási időn belül is a vásárlót terheli.

 

A garancia kizárólag a saját műhelyünkben (2100 Gödöllő, Szilhát u. 39.) érvényesíthető, így más műhelyben, kerékpár szervizben vagy otthon történő javítás, beállítás, átállítás, alkatrész csere, kiszerelés, beszerelés, szétszedés esetén a garancia érvényét veszti.

 

A garanciális javításokat a kerékpár -boltunkba visszaérkezésétől- számított maximum 15 napos határidővel elvégezzük, ha annak folyamán nem merül fel egyéb gátló tényező (pl.: rajtunk kívül eső okokból kifolyólag az alkatrész ellátásban-beszerzésben történő időbeli késés), minden ilyen okból felmerülő tényező esetén folyamatos kapcsolattartást és tájékoztatást nyújtunk a vásárlónak.

 

A JÓTÁLLÁS KERETÉN BELÜL, A DÍJMENTES KIJAVÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGÜNK NEM ÁLL FENN, HA:

 

         a meghibásodást rendeltetéstől eltérő használat, ütközés, baleset, túlterhelés okozta,

         nem tartotta be a kezelési útmutató előírásait, nem megfelelő kenőanyagot használt,

   a kerékpárt szakszerűtlenül, „otthon”, vagy illetéktelenek javították, nem megfelelő nyomaték erővel történő csavarmeghúzás esetén, alkatrészeket cserélnek benne,

         a kerékpárt versenyzésre/egyesületben edzésre használják, extrém terhelésnek van kitéve,

         a meghibásodást szakszerűtlen tárolás-, szállítás, elemi kár okozta,

         a kerékpár azonosító adatai nem egyeznek meg a jótállási jegyen feltüntetett adatokkal,

         a meghibásodást a karbantartás elmulasztása, vagy nem megfelelő tisztítás (magasnyomású mosás, illetve a takarítás elmulasztása) és nem megfelelő ápoló anyag használata okozta,

         normál anyagkopás és anyagkifáradás esetén, ide tartozik: az általános használatból eredő külsőgumi kopás, fékbetétek féktárcsák kopása, defektek, markolat és nyereg kopása, kerekek felütése, lánc megnyúlása, forgó alkatrészek kopása, fogaskoszorú, lánctányérok kopása,

         elektromos kerékpárok esetén: az akkumulátor vagy a kerékpár nem megfelelő helyen történő tárolása, nem megfelelő módon történő szállítása és rendeltetés ellenes használata esetén kialakuló állapotromlás, és elektromos rendszer meghibásodása (kábelek kiszakítása, kábel megtörés)

         a meghibásodás a vásárlás után keletkezett egyéb okból következett be,

 

Nem terjed ki a garancia:

 

         teleszkópra, összteleszkópos kerékpároknál a hátsó rugós tagra,

         ha a mindennapi használat során különböző „furcsa hangok jönnek elő…” Ilyenkor egy alapos kerékpár tisztítás, és utána a megfelelő alkatrészek olajozása, zsírzása ajánlott!

  • ​    ​  használt E-Bike kerékpárok esetében az akkumulátorra nem tudunk garanciát vállalni

 

Tekintettel arra, hogy használt kerékpárt vásárol, így a kopó alkatrészek (fékbetétek, gumik, lánc, fogaskerék, stb.) állapota valószínűleg nem lesz 100%-os, de minden esetben használható állapotban adjuk át, teljesen átnézve és szervizelve.

 

 

Garancia érvényesítésének menete használt kerékpárok esetében

1, Kapcsolatfelvétel kollégáinkkal telefonon vagy emailben, és a garanciális probléma jelzése, a vélt hiba bejelentése.

2, A hibásnak vélt kerékpár vagy alkatrész visszajuttatása boltunkba. Kérjük, csak a kollégáinkkal történő egyeztetés után küldje vissza a terméket, kerékpár esetében célszerű nem a hibásnak vélt alkatrészt visszaküldeni, hanem az egész kerékpárt, mivel sokszor a beállításhoz fontos, hogy az egész kerékpár nálunk legyen, különben nem tudjuk garantálni a probléma megoldását.

3, Ha megérkezett a kerékpár, akkor kollégáink átnézik és felmérik a kerékpárt, megkeresik a vélt probléma okát. Majd megállapítják, hogy a keletkezett probléma a garancia hatálya alá tartozik-e vagy sem. Ha a keletkezett probléma nem tartozik a garanciánk hatálya alá, akkor is van lehetőség azt kijavítani, természetesen ennek költsége a vevőt terheli.

4, Mindezek után kollégáink felveszik a kapcsolatot Önnel és tájékoztatják az átnézés fejleményeiről, a további teendőkről, valamint azok időtartamáról és esetleges költségeiről.

5, Ha az egyeztetés megtörtént, elvégezzük a megbeszélt javítást.

6, A javítás, beállítás után visszajuttatjuk futárszolgálattal a leadott terméket vagy kerékpárt, melynek költségét, garanciális javítás esetén mi vállaljuk, olyan esetekben ahol nem a garancia hatálya alá tartozó javítás történt, a szállítás díja a vevőt terheli.

 

HASZNÁLATi és kezelési útmutató

 

A használt kerékpárjaink a könnyű terepviszonyok közötti tájkerékpározásra, valamint városi hobby felhasználásra alkalmasak. A rugós villával szerelt kivitel a menetkomfortot javítja a tájkerékpározás során. A normál és rugós villával szerelt változatok egyike sem alkalmas az extrém igénybevételekre.

KARBANTARTÁSOK

Alkalmanként, de legalább negyedévenként:

         ellenőrizze, szükség esetén állítsa be a fékeket és a fékgumikat, a kopott fékgumikat cserélje

         ellenőrizze a fékeket, váltókat működtető huzalok állapotát, ezeket olajozni, kenni nem szabad

         ellenőrizze a kormányrögzítő csavarokat és a kormányfej-készlet csapágyazását

         tisztítsa és kenje meg a hajtóláncot (célszerű kb 50 km-ként)

         ellenőrizze a kerekek rögzítettségét, valamint a kerékfutást

         ellenőrizze a sebességváltó szerkezetét

         első és hátsó kerék küllők feszességének ellenőrzése.

 

Igénybevételtől függően (kevés használat esetén is legalább évente / rendszeres használat esetén havonta vagy negyedévente / extrém körülmények esetén ennél sűrűbben is szükséges lehet):

         a hajtócsapágy kiszerelése, tisztítása, újra kenése

         az első és hátsó kerékagyak karbantartása, kenése

         a fékrendszer és váltórendszer ellenőrzése, a kopott, elhasználódott alkatrészek cseréje.

 

A kerékpárok ellenőrzését, beállításait célszerű szakemberre bízni, mert a szakszerűtlen beállítások a kerékpár állagromlásához, illetve balesethez vezethetnek. Bizonyos részekhez speciális alkatrészek szükségesek! Szükség esetén szívesen segítünk a beállításokban is. Keressen bátran!

 

Figyelmeztetés! Tilos az úgynevezett „keresztbe” váltás (elöl és hátul is a legnagyobb lánckerékre vagy elöl és hátul a legkisebb lánckerékre), mert a váltók leszakadhatnak, ami jelentős műszaki meghibásodást és balesetet is okozhat.

 

A KERÉKPÁR ÁPOLÁSA, TÁROLÁSA

         Általában elegendő a puha ronggyal végzett bő, tisztavizes lemosás, csak erősen szennyezett kerékpárnál szükséges kerékpár tisztító vagy autósampon. Más tisztítószert, súrolókefét, durva dörzsölő anyagot ne használjon! Nagynyomású mosóberendezéssel történő tisztítás tilos!

         A lemosás során arra ügyeljen, hogy a csapágyakhoz víz lehetőleg ne kerüljön. Mosás után a tiszta kerékpár szarvasbőrrel vagy puha, tiszta ronggyal szárazra törölhető.

         Sáros, homokos helyen történő használat esetén fokozott tisztításra és kenésre van szükség, a megfelelő állapot megóvása érdekében. (Ez bizonyos esetekben minden ilyen használat utáni tisztítást jelent!)

         A kerékpárt lehetőleg száraz, sötét, pormentes, ne túl meleg helyen tárolja. Ügyeljen arra, hogy puha, defektmentes gumiabroncson még rövid ideig se álljon a kerékpár.

         Ha nem biztosítható pormentes hely, feltétlenül takarja le a kerékpárt. Használatba vétel előtt távolítsa el a védőréteget, állítsa be a gumiabroncsok levegőnyomását, végezze el a szerkezeti elemek szükséges kenését, majd a szokásos ellenőrzések után a kerékpár menetkész.

         Elektromos kerékpár tárolása, illetve szállítása esetén kiemelten fontos, hogy eső ne érje az elektromos alkatrészeket, szükséges letakarni azokat! (Kisebb esőben történő tekerés nem okoz problémát)

         Elektromos kerékpárok esetén az akkumulátort tárolása különös figyelmet igényel! Alapszabályként minden használat után érdemes feltölteni, de hosszabb idejű „nem használat” esetén mindenképp félig feltöltve és legalább 10-15 fokos helyiségben szükséges tárolni, lehetőleg nem a földre rakva. (gyártói ajánlat!)

 

A kerékpár jó állapotát egy kis odafigyeléssel és törődéssel a napi használat ellenére is sokáig megőrizhetjük, ha figyelünk a kerékpár általános tisztán tartására, gondolunk a forgó-mozgó alkatrészek kenésére.